lördag 27 mars 2010

Campofiorin


Årgången 2006 lär ju vara extra i Italien, särskilt norra. Masi kör med sex stjärnor på sina etiketter.. Campofiorin har hört till en favorit vad gäller lagringsduglighet och utvecklingspotential. Tänker man på priset så är det sensationellt. För några år sedan såldes omkorkade flaskor i årgångar från 1967 o framåt. Nå, några årgångar var nog väl trötta. Men de jag har kvar av årgångarna -89, och -90 är jäkligt bra. 95:orna och 97:orna har inte kommit fram som jag önskat. Nu vill jag testa 2006 o fundera på om det kan vara ngt att satsa på. Fast det är ju tveksamt om jag lever då den är njutbar(om den skulle kunna vara lagringsduglig).
Campofiorin 2006 Mörk, tät färg, lovande! Mycket ung idoft, bärig med körsbär skuggmoreller, druvig sötmarmelad.. Smaken ngt hyfsad kraftig i början, men.... känns ngt vek för att tänka att det skulle kunna ligga 15 år till. Väldigt svårt att avgöra. Försås mycket ungdomlig och inte trevlig att dricka nu, så det blir bra grytvin. Dock skulle jag inte satsa en låda o lägga ned, men några flaskor kostar inte så mycket. Kostar mest plats i förrådet.

Inga kommentarer: