febr -10
Den där skumma årgången 1996! Varför utvecklades just den till så mycket oxidering o äppelskrutt? Nu pratar vi om vita Bourgogner (och Chablis), och kanske kommer det att bli hemska överraskningar med dito Champagne!? Det är rent ut sagt fördjäkligt! Vinskribenterna skrev producenternas lov då det begav síg, men sedan har det varit tyst. Konsumenterna får ta smällen! Så konsumenten testar en helt vanlig Puligny-Montrachet 1996 av Drouhin. Dom har väl varit lite ner förut, några röda från 90-talet har völ varit halv/dåliga/bra..
OK..
upphällning, ja misstänkt färg, mycket mässing i det djupt gula, antydan till brunhet. Doften, ja här kommer det lite äppelskrutt lite oxidation men också melon blommighet viss friskhet (!). Blandade känslor, men helt klart inte så bra! Smaken likaså, övermoget men rättare sagt defekt.. Kan ngn svara på varför just 96:orna blev så där1?? Några 96:or har jag haft som varit bra men inte många.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar