tisdag 27 november 2012
Bruno Paillard Assemblage 1996
Då och då måste vi ju dricka champagne. När den är bra, ja då är det väldigt gott! Tyvärr har jaq stött på mindre bra champagne i mitt förråd, och det är inte kul. Jag prövade dennaq för några år sedan vid en provning och tyckte då att den var alldeles för syrlig/för mycket syra, och det var svårt att sia om framtiden, flera personer ansåg att den inte skulle lagras. Men ack vad fel det var!
Bruno Paillard Brut Assemblage 1996, drack nov 2012. Verkligt vacker djup bärnsten, stor nyanserad doft bokna äpplen lite rök rostat bröd mineral etc, stor fin fyllig god varierad med vinteräpple, apelsin, melon mineral etc etc bra mousse väl inbäddad syra utan att sticka ut, helt enkelt jäkligt bra!! Skulle nog ha svårt att gissa på en 96:a, mer som en 90:a. Min lilla erfarenhet talar om framträdande syror i 96:orna, men i denna var de helt "homogena". Och vad äter man till champagne... jag tycker det är svårt att hitta det rätta, använder champagne som ett vitt vin, till fiskrätter o ljus fågel o kanske skaldjur. Denna gång var det hummer från canada inköpt på ICA (!), färsk hummer och de var otroligt bra!!! Så det blev hummer flera gånger i veckan! Endast 99:- styck! Wow. Men vid de andra tillfällena var det friskt källvatten som gällde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar