lördag 17 november 2012
Lammstek, lamm från Roslagen. Hon som vi köper lammen från har också några höns, som är verkligen roliga. De är så sällskapliga, följer med på behörigt avstånd då man går omkring i trädgården o skrockar nöjt(?) . Men dem äter vi inte, det gör däremot räven varje år......
Ok lammstek, då ska man dricka Rioja brukar många säga, och visst det skall nog gå bra. För några år sedan köpte jag en del flaskor Faustino de Autor och jag har faktiskt inte druckit än, låg lite gömda.
Faustino de Autor Riserva Especial 1998 Rioja, köpt 2006 259:- . Drack nov-2012. Mkt mörk röd i kanten rubinröd kraftig mörkabär-doft jord (inget direkt rioja-stuk med vanilj) känns ung i doft behagligt varierad men ngt slutet, smaken rätt fyllig fruktig attack men falnar och känns lite väl intetsägande i eftersmaken med viss syrlighet, röda vinbär.
Men senare efter en stund med maten "växer" vinet lite mer. Skall nog ligga till sig några år. Trots eken, ja de använder franska fat nya 225liters varje år, så känns det förvånansvärt lite ek i doft o smak. Rätt avancerat med nya fat och med endast ca 1.2 kilo druvor per stock som planterades 1958 så är ju priset modest. 88% Tempranillo 12% Graciano.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar